• Lorem ipsum

Sedumdaken: Eenvoudig samen te stellen groendaken

Sedumdaken zijn een type groendaken, waarbij het dak begroeid is met 'Sedum' (vetplantjes). Sedumdaken zorgen voor een goede dakbescherming en duurzaamheid van het dak. Via het product hieronder stel je eenvoudig jouw sedumdak samen.

Toon:
Geen producten gevonden...
Sedumdaken: Eenvoudig samen te stellen groendaken

Wat zijn sedumdaken?

Sedumdaken (ook wel groendaken) zijn een type dakbedekking wat bestaat uit de vetplant 'Sedum'. Deze vetplantjes nemen vocht op in hun bladeren en zijn enorm sterk. Ze zijn daarmee ook geschikt voor ieder weertype, waardoor het aanleggen van een sedumdak een erg duurzame en stijlvolle oplossing is voor het bekleden van jouw dak. 

In totaal zijn er honderden verschillenden soorten sedumplanten. In de sedumcassettes uit ons assortiment zitten 6 tot 8 verschillende soorten sedum verwerkt. Al onze cassettes zijn voor minimaal 95% begroeid en worden geproduceerd conform FLL richtlijnen. 

De voordelen van sedumdaken

Sedumdaken kennen veel voordelen. Allereerst zijn groene daken natuurlijk enorm modern en stijlvol. Je komt ze overal tegen en trekken meteen je aandacht. Maar naast dat ze erg mooi zijn, hebben ze ook nog een aantal belangrijke andere voordelen:

  • Ze zijn geschikt voor zowel platte als schuine daken. Het sedumdak uit ons assortiment is geschikt voor een helling van maximaal 15°.

  • Groendaken zorgen voor een betere isolatie. In de zomer blijft het huis langer koel en in de winter blijft de warmte beter binnenshuis. Een sedumdak heeft dus ook voordelen voor de energierekening!

  • Ze beschermen je dak en zorgen voor een langere levensduur van de dakbedekking. Deze kan bij gebruik van groene daken tot wel drie keer langer meegaan. Daarmee is het aanleggen van een groen dak ontzettend duurzaam.

  • Sedumdaken absorberen vocht, zuiveren regenwater én vertragen de toevoer naar de regenpijp en het riool. Daarnaast zetten groene daken ook CO2 om naar zuurstof. Sedumdaken zorgen dus ook voor een betere luchtkwaliteit

  • Heb je zonnepanelen? Dan is de combinatie met een groendak zeker aan te raden. Zonnepanelen werken namelijk beter met lagere temperaturen. Doordat de sedumplanten warmte absorberen, zorgen ze ervoor dat het dak waarop de zonnepanelen staan minder warm wordt en het rendement van de zonnepanelen toeneemt.

  • Last but not least: Sedumdaken vereisen relatief weinig onderhoud. Werk het dak twee keer per jaar bij door onkruid te verwijderen en het verwijderen van sedum uit de grindranden of waterafvoer. Vergeet ook niet tijdig bij te mesten (onze mest is 9 maanden werkzaam). 

 

Sedumdak zelf plaatsen: Eenvoudig met onze kant-en-klare pakketten

Een sedumdak zelf plaatsen is niet moeilijk, zeker niet met het kant-en-klaar bestelbare pakket wat je bij ons in enkele stappen kan samenstellen. 

  • Het is altijd verstandig om het dak eerst te bedekken met wortelwerende folie (tenzij je EPDM dakbedekking hebt, dan heb je geen wortelwerende folie nodig). Zorg dat deze folie goed op elkaar aansluit door een overlap van ongeveer 50cm aan te houden.

  • Vervolgens breng je het beschermdoek aan. Zorg ook dat deze goed op elkaar aansluit door middel van een kleine overlap. 

Sedumdaken kopen: we helpen je graag met samenstellen

De sedumdaken in ons assortiment zijn eenvoudig samen te stellen en te bestellen aan de hand van een aantal stappen. Mocht je er toch niet uitkomen of heb je vragen over groendaken in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!